img

img

Wednesday, March 18, 2015

Nuklearni rat može da uništi ljudsku civilizaciju,

PUTIN: Ameriku možemo da uništimo za manje od pola sata!

1393682780_putin 45Na severu Evrope počinju ratne igre: prvo su Norvežani započeli najveću vojnu vežbu od završetka hladnog rata. U pokrajini Finmark koja se graniči s Rusijom, angažovano je pet hiljada vojnika i 400 vozila.
Na odgovor ruskog predsednika Vladimira Putina nije trebalo dugo da se čeka: ruska Severna flota dignuta je na iznenadnu proveru borbene gotovosti. Angažovano je gotovo 40 hiljada vojnika, 41 ratni brod, 15 podmornica, puno više od norveške vežbe „Udruženi Viking“.
Ruski ministar obrane Sergej Šojgu objasnio je kako upravo na severu Rusija mora da posveti pažnju novim pretnjama vojnoj sigurnosti zemlje. Pušten je u javnost dokumentarac u kojem Putin priznaje da je bio spreman na nuklearnu konfrontaciju zbog Krima!
– Nije odmah bilo jasno kakva će biti reakcija na aneksiju Krima. Zato sam na samom početku morao dati direktne naredbe vojsci – rekao je Putin, rekavši i kako je bio spreman dići nuklearnu uzbunu. Citiraju se i Putinove reči izrečene na banketu u decembru 2011.uoči predsedničkih izbora u marta 2012, u prisustvu naučnika i novinara iz celog sveta. U opuštenoj atmosferi Putin im je, očekivano, govorio o tome koliko je baš on nužan Rusiji, a onda ih iznenadio.
– SAD želi dobro odnose s Moskvom samo zato što znaju da je Rusija jedina koja može da uništi Ameriku za pola sata, ili i manje – rekao je.http://www.intermagazin.rs/putin-ameriku-mozemo-da-unistimo-za-manje-od-pola-sata/

No comments:

Post a Comment