img

img

Wednesday, October 28, 2015

Vučić sutra na sastanku sa Putinom

Vučić sutra na sastanku sa Putinom

Srijeda 28. Oct 2015 22:50
Predsjednik Rusije Vladimir Putin sutra će javni dio radnog dana početi susretom sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem, izjavio je pres sekretar ruskog predsjednika Dmitrij Peskov.
"Sutra će javni dio radnog dana predsjednika Putina početi sastankom sa premijerom Srbije Vučićem, koji boravi u radnoj posjeti Rusiji na poziv premijera Dmitrija Medvedeva", rekao je Peskov, prenijela je agencija RIA "Novosti".
Prema ranijim najavama, u fokusu pažnje biće ekonomska saradnja, a Vučić je danas najavio da će sa Putinom razgovarati i o bescarinskom izvozu vozila "fijat" u tu zemlju, nabavci novog naoružanja za Srbiju i iskorištavanja njene namjenske industrije, infrastrukturnim projektima.
Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će Srbija nastaviti da insistira na tome da se omogući izvoz u Rusku Federaciju Fijatovih vozila bez carine i da će za to pitati ruskog predsednika Vladimira Putina "i 50 puta ako treba".
"Kada je reč o Fijatu, neki mi se smeju što treći put pitam Putina za Fijat. Pa pitaću ga 50 puta ako treba i jednom ćemo da dobijemo tu dozvolu", rekao je Vučić odgovarajući na pitanja novinara.
Vučić je juče i danas razgovarao sa ruskim premijerom, predstavnicima brojnih ruskih firmi koje posluju u Srbiji, poput "Gasproma" i Ruskih željeznica, a učestvovao je i na poslovnom forumu srpskih i ruskih privrednika, kao i na sajmu novih tehnologija "Otvorene inovacije 2015".

 http://www.rtvbn.com/363152/Vucic-sutra-na-sastanku-sa-Putinom

No comments:

Post a Comment