img

img

Monday, November 9, 2015

Лавров о Косову: Неприхватљиво политизовати Унеско

Промените величину слова
   
06. новембар 2015. | 11:46 | Извор: Танјуг

Лавров о Косову: Неприхватљиво политизовати Унеско

ПАРИЗ - 
Покушаји да се дозволи чланство Косову у Унеско води ка политизацији активности те организације, изјавио је руски министар иностраних послова Сергеј Лавров након састанка са генералном директорком Унеско Ирином Боковом.
"Уз сву комплексност међународног живота, веома је важно да се избегне политизација активности Унеско, тако видимо сада (ситуацију) у вези са покушајем да се дозволи чланство Косова у (тој) организацији кршењем Резолуције Уједињених нација Савета безбедности 1244", рекао је Лавров, пренео је ТАСС.
сергеј лавров
Beta/AP (Ivan Sekretarev)
Шеф руске дипломатије истакао је потребу "пружања подршке на сваки могући начин у духу компромиса и доношења решења консензусом".
Према његовим речима, генерална директорка Унеско Ирина Бокова "има такав таленат у потпуности и активно промовише конструктивна решења".
Резолуција 1244 СБ УН донета 10. јуна 1999. године, предвиђа низ мера за решавање ситуације на Косову давањем "суштинске аутономије и самоуправе" том региону, а поштујући у исто време "суверенитет и територијални интегритет Југославије", навела је руска новинска агенција.
http://www.rtv.rs/sr_ci/politika/lavrov-o-kosovu-neprihvatljivo-politizovati-unesko_656444.html

No comments:

Post a Comment