img

img

Monday, November 9, 2015

генерал-мајор канадске војске Луис Мекензи проговорио је данас против чланства Косова у Унеско

Промените величину слова
   
08. новембар 2015. | 13:48 | Извор: Танјуг, РТВ

Мекензи: Увреда и за Унеско и за УН

БЕОГРАД, КОСОВСКА МИТРОВИЦА, БРИСЕЛ - 
Бивши командант Сектора Сарајево Уједињених нација (УН), пензионисани генерал-мајор канадске војске Луис Мекензи проговорио је данас против чланства Косова у Унеско и навео да би то била "увреда не само за Унеско већ и за саме УН".
 
Генерална конференција Унеска сутра ће одлучивати о захтеву Косова за пријем у ту организацију, а Србија ће, како је најављено, учинити све да та тачка дневног реда буде одложена и да се о томе преговара у Бриселу. Како данас изгледају бројеви и какве су шансе Србије, из Париза извештава Иван Илић.
 ...
"Дати добродошлицу Косову у Унеско била би увреда не само за Унеско, већ и за саме УН", рекао је генерал Мекензи.
У кратком видео клипу који је снимљен у оквиру кампање "NoKosovoUnesco", генерал Мекензи је рекао да је био шокиран када је прочитао да Косово тражи чланство у Унеско.
"Знате, ово је упркос чињеници да је вођство Косова последњих 15 година игнорисало безобзирно разарање, оштећивање и скрнављење српских цркава и манастира. Ово су управо симболи које би Унеско требало да штити - симболи културног наслеђа", подсетио је генерал Мекензи.
косово унеско унесцо

У оквиру званичне петиције "NoKosovoUnesco" прикупљено је преко 138.000 потписа и циљ је да се до гласања о чланству Косова у Унеско прикупи укупно 150.000 потписа.
Првих 100.000 потписа је већ предато генералном секретару Унеска Ирини Боковој у Паризу.
Противници пријема Косова у Унеска покренули су електронску петицију.

ZIVEO DUGO, DUGO GODINA....u srechttp://www.rtv.rs/sr_ci/politika/mekenzi-uvreda-i-za-unesko-i-za-un_656963.htmli, zdravlju.. to je covek, to je general !!!

No comments:

Post a Comment