img

img

Saturday, February 8, 2014


Poziv na Fejsbuku na proteste u HR

Beograd/Zagreb -- U petak, dok su građani više gradova Federacije BiH masovno protestovali, na Fejsbuku su se pojavile dve grupe koje pozivaju na proteste u Hrvatskoj.
Jedna stranica, nazvana "Bosna je krenula, krenimo i mi - u proteste", do 22 sata je prikupila gotovo 5.000 lajkova, dok je druga pod nazivom "Započnimo masovne proteste u Hrvatskoj, ugledajmo se na Tuzlu i Ukrajinu", imala 2.300 članova.
"Narod u BiH se pokrenuo. Šta čeka Hrvatska? ''Ajmo! Ključna je stvar - menjati sistem, a ne točkiće u sistemu. Ako sistem ne valja, svaki točkić će biti loš. Kad se napravi dobar sistem, svaki će točkić biti dobar (ili će ga biti lako zameniti boljim)", poziv je prve grupe.

"Četiri stotine hiljada nezaposlenih u Hrvatskoj, ljudi kopaju po kontejnerima, vlada ućutkava i zatvara svakog ko im se ne sviđa i suprotstavi. Započnimo s promenom. Pokrenimo masovne proteste širom Hrvatske”, navodi se u opisu druge grupe koja postoji tek nekoliko sati.

"Ako ovako nastavimo, brzo ćemo doći do 10-20 hiljada, i onada možemo da krenemo sa protestima. Kada dođemo do 10.000 pitaćemo vas kada želite proteste. Neka narod odluči.

Nadamo se da će odziv na protesti biti masovan. Dosta je bilo torture”, objavljeno je nedavno na toj grupi, preneo je hrvatski portal "Index.hr". Iako, kako se navodi, postoje tek "pola dana", grupa je već dogovorila protest za naredni vikend. Protest bi, dodaje se, trebalo da bude održan u subotu, 15. februara, u podne na Trgu bana Jelačića u Zagrebu.

Za sada je, napominje se, svoj dolazak potvrdilo više od 1.000 osoba.

“Zar ćete večno blejati po Fejsbuku i ništa ne činiti? Hoćete li dopustiti da vaša, naša deca ili unuci budu gladni hleba kada se probude ujutro??!!!!Moramo izboriti konačnu pobedu hrvatskog naroda nad izdajicama i lopovima koji nam oduzimaju poslednji pedalj zemlje, poslednju kunu iz džepa! Nema smisla boriti se preko tastature! Idemo na ulice da se borimo ili ćemo živeti na ulici”, piše, između ostalog, u pozivima na proteste u Hrvatskoj.http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2014&mm=02&dd=08&nav_category=167&nav_id=809728

No comments:

Post a Comment