img

img

Friday, May 24, 2013

 Moje vidjenje buducnost Srbije...24.05 2013.

Kroz vreme, Srbija ce imati svog Kralja...to nije daleko..


Beograd

Posmrtni ostaci Karađorđevića u Sabornoj crkvi

Tanjug | petak, 24.05.2013. | 13:10

Posmrtni ostaci kralja Petra II Karađorđevića, kraljica Aleksandre i Marije i kraljevića Andreja preneti su u Sabornu crkvu, gde će građani moći da im odaju počast
Pomenu u Sabornoj crkvi, koji je služio mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije Radović, prisustvovali su članovi porodice Karađorđević, savetnik predsednika Srbije i član Organizacionog odbora za prenos posmrtnih ostataka Oliver Antić, koji je poručio da je prenošenjem njihovih posmrtnih ostataka u Srbiji ispravljena nepravda.

Posmrtni ostaci Karađorđevića su iz kapele na Dedinju prebačeni u Sabornu crkvu, odakle će sutra posle jutarnje liturgije krenuti put Oplenca, gde će biti sahranjeni u nedelju, 26. maja. Posmrtne ostatke Petra II Karađorđevića u Sabornu crkvu uneli su pripadnici Garde Vojske Srbije, a pripadnici Udruženja Kraljevina Srbija, koji su bili obučeni u srpske narodne nošnje, uneli su kovčege kraljica Marije i Aleksandre i kraljevića Andreja.

Služeći pomen Amfilohije je rekao da je dinastija Karađorđević ugradila sebe u istoriju srpskog naroda 19. i 20. veka, kao i u biće i sudbinu naroda. Kao što su sebe ugradili u slobodu i oslobodnjenje naroda, tako su sebe ugradili i u stradanje naroda, rekao je Amfilohije i istakao: "Kada je narod stradao, stradali su i oni".

No comments:

Post a Comment