img

img

Thursday, February 22, 2018

Njegove reči doprele su do MILIONA LJUDI, umro je u 100. godini, a ovo je njegova tajna DUGOVEČNOSTI

Njegove reči doprele su do MILIONA LJUDI, umro je u 100. godini, a ovo je njegova tajna DUGOVEČNOSTI

Bili Grejem, svetski poznati i najslušaniji hrišćanski propovednik u istoriji, savetnik predsednicima, preminuo je juče u 100. godini života u svojoj kući u Severnoj Karolini.
Foto: ProfimediaDoživeo 100. - Bili Grejem
Grejem je umro nakon duge borbe sa rakom i posledicama ove bolesti.
Tokom svog 100-godišnjeg života Grejem se držao nekoliko vrsta hrane.
Na njegov rođendan, uključujući i poslednji u novembru 2017, porodica mu je napravila njegovu omiljenu tortu od limuna sa šlagom.
- Obožava tu tortu, ali mora da bude prelivena šlagom – rekao je njegov sin Frenklin Grejem, vođa Evangelističkog udruženja Bili Grejem.
Propovednik, čije su reči preko masovnih medija doprle do miliona ljudi, voleo je još da jede konzervirane bečke kobasice i pasulj sa svinjetinom. Frenklin je rekao da je njegov otac jeo oba ta jela “hladna, iz konzerve”.
“USA tudej” podseća da je ovo Grejemova navika koja je ostala iz detinjstva kad je kao dečak sa farme jeo konzerviranu hranu za ručak.
Foto: ProfimediaGrejem drži govor u junu 1972. u Dalasu, Teksas
Propovednik je 2013. u jednom obraćanju vernicima rekao da će možda doživeti 100. godinu. Oko 99. rođendana bio je stabilnog zdravlja, kako je izvestila njegova porodica.
- Zahvalni smo što je još s nama. Razum mu je i dalje jasan, ali je tih ovih dana. Ne vidi dobro, niti čuje, ali je njegovo zdravlje stabilno – rekao je u novembru Frenklin.
Bili Grejem se često obraćao naciji u stresnim momentima.
“Moj dom je na nebu. Ja samo prolazim kroz ovaj svet”, rekao je jednom.
Grejem je takođe govorio da “raj ne čini život ništa manje važnim; čini ga još važnijim”, i da je naš poslednji dah na zemlji prvi na nebesima.

No comments:

Post a Comment