img

img

Saturday, February 6, 2016

Srbi, čuvajte se! Nećete ući u EU čak i ako priznate Kosovo! Evropa vas ne voli!

NOAM ČOMSKI NAM PORUČIO: Srbi, čuvajte se! Nećete ući u EU čak i ako priznate Kosovo! Evropa vas ne voli!

chomsky 630 546Pogodba “Kosovo za Evropu” nije dobra jer Evropska unija nije oduševljena idejom da joj pristupe Srbi, kaže Noam Čomski.
“Pristupanje Srbije EU je u ovom trenutku prilično dubiozan potez. Čak i pod uslovom da će vas Evropa prihvatiti, što ni u kom slučaju nije izvesno. Znate, Evropa je veoma rasistički nastrojena prema ideji da u Uniju uđu Srbi, tako da to neće biti tako jednostavno”, kaže Čomski.
Čak i kada bi bila, navodi Čomski, to ne bi bio ispravan potez, jer EU trenutno srlja u samoubilačkom pravcu, posebno zbog svoje ekonomske politike, koja urušava siromašnije članice.
“U poređenju s njom, američka finansijska politika izgleda veoma progresivna. Sama ideja da nametnete mere štednje državama predstavlja ekonomsku katastrofu, i sada vidimo šta se događa. Svaki normalan ekonomista to vidi, a čak i Međunarodni monetarni fond to vidi”, kaže Čomski.


http://www.intermagazin.rs/noam-comski-nam-porucio-srbi-cuvajte-se-necete-uci-u-eu-cak-i-ako-priznate-kosovo-evropa-vas-ne-voli/

No comments:

Post a Comment