img

img

Wednesday, December 23, 2015

Свађе широм Европе због санкција Русији

Свађе широм Европе због санкција Русији

Свађе широм Европе због санкција Русији
Руководство Европске уније је овога пута успело да продужи санкције Русији и да издејствује јединство свих 28 држава чланица заједнице, али питање о томе колико ће дуго трајати антируске мере изазива у Европи све жешће расправе, пише "Вашингтон пост".
Санкције су продужене до краја јула следеће године. Ипак, у светлу растућег незадовољства појединих европских земаља због санкција, неизвесна је будућност ограничавајућих мера (после истека овог новог рока)“, пише у чланку, а пренео је Спутњик.
Рат санкцијама све више замара владе појединих земаља, пре свега Италије и Француске, које одавно одржавају везе с Русијом, укључујући сферу енергетике.
Тако је италијански премијер Матео Ренци још пре гласања изјавио да сматра да су санкције против Руске Федерације "политика двојних стандарда“ и изразио незадовољство због притиска Немачке на друге земље у вези с антируским мерама.
Он је такође напоменуо да Немачка притом учествује у заједничким пројектима с Русијом.
Према Ренцијевим речима, Немачка се "први пут“ нашла у мањини приликом разматрања питања санкција иза затворених врата.
Сада је Европска унија у тешкој ситуацији због прилива избеглица које беже од рата у Сирији и европске земље теже да успоставе партнерске односе с Москвом како би заједничким напорима решиле сиријску кризу, подсећа "Вашингтон пост".
Извор: Танјуг
back to top

No comments:

Post a Comment