img

img

Monday, July 6, 2015

Usvajanje fatalno po RS, posledice po Kosovo

05. jul 2015. | 00:00 | Izvor: Tanjug

Antić i Putniković: Usvajanje fatalno po RS, posledice po Kosovo

BEOGRAD - 
Usvajanje britanske rezolucije u SB UN bilo bi fatalno po Republiku Srpsku i imalo bi katastrofalne posledice na buduće generacije i implikacije na Kosovo, smatraju ekspert odbrane na procesima za Srebrenicu u Haškom tribunalu admiral Boško Antić i lobista u Velikoj Britaniji Radomir Putniković.
Antić i Putniković su za  Večernje novosti, u odvojenim intervjuima, rekli da bi Bošnjaci mogli da traže ratnu odštetu, ako bi rezolucija bila usvojena u SB UN, kao i da treba sve učiniti da do toga ne dođe.
Prema tvrdnji Antića, genocida nad Bošnjacima u Srebrenici nije bilo i usvajanje britanske rezolucije u UN bi po Srpsku bilo fatalno, jer bi dalo pravni argument porodicama poginulih da traže ratnu odštetu.
Antić je podsetio da Haški sud nije utvrdio ko je naredio i organizovao navodni genocid ni broj stradalih u njemu, kao i da se manipuliše brojkom od 8.000 ubijenih muslimana, što sadrži i britanska rezolucija, iako se na suđenju generalu RS Zdravku Tolimiru pominjalo 4.970 žrtava.
srebrenica
Wikipedia

"Eventualno usvajanje ovog papira u UN sa podatkom od 8.000 poginulih biće nesumnjivo pravni argument da njihove porodice u parničnom postupku traže od Republike Srpske ratnu odštetu što bi po nju bilo fatalno", ukazao je Antić.
Sa druge strane, Putniković veruje da rezolucija neće biti usvojena, da će Rusija staviti veto u SB i da će to biti kraj.

No comments:

Post a Comment