img

img

Friday, May 2, 2014

Nismo sigurni... ovo je cest slucaj..

SKANDAL Lekari Doma zdravlja odbili da pomognu detetu kog su udarila kola?!

Na pešačkom prelazu u Ulici Goce Delčeva automobil je juče oborio dečaka (11) koji se srušio na zemlju, a slučajni prolanici pritrčali su da pomognu. Svi su se angažovali oko mališana, osim lekara iz Doma zdravlja “Novi Beograd”, koji je udaljen oko 30 metara od prelaza. Na molbu prolaznice Slađane Đorđević da izađu napolje i pogledaju dete odbili su da pomognu rekavši da će to rešiti Hitna pomoć.
Dom zdravlja Novi Beograd udaljen je samo 30 metara od mesta nesreće
- Dete je bilo polusvesno, udario ga je auto, moja prijateljica je prišla da pomogne, a ja sam odmah otrčala u dom zdravlja koji je na 30 metara odatle da pozovem lekare, dok je ona zvala Hitnu pomoć. Prišla sam sestrama na šalteru, molila ih da zovu lekara, rekla da je dete polusvesno i sa povređenom glavom. Njih tri horski su mi odgovorile da oni ne izlaze na teren i da zovem hitnu - besno je za “Blic” ispričala Slađana.

Pročitajte još

Iako im je naglasila da su Hitnu zvali, ali da su možda u pitanju sekunde oni su odbili da pomognu.
 
- Okretale su glave na drugu stranu. Pitam gde su lekari, one ćute, pacijenti mi pokazuju na ordinaciju broj tri. Ulazim kod doktora čiji prozor direktno gleda na raskrsnicu, objašnjavam mu i pokazujem scenu, on ustaje, pa se predomisli, seda i kaže da mora dežurni lekar, a ne on. Onda su me poslali u ordinaciju broj 12 koja je na drugom kraju hodnika, a za mnom je već jurilo obezbeđenje. Utrčala sam u ordinaciju i ponovo objasnila šta se dešava, a doktorka mi na to odgovara da moram da nađem pedijatra - kaže Slađana.
 
Utom je počela da viče da na ulici leži nečije polusvesno dete.
 
- Vi ste lekari, ali valjda i ljudi, rekla sam i onda je nevoljno krenula za mnom, rekla sestri da nađe pedijatra, kojeg nije bilo. One tri sestre su uredno kroz prozor pratile dešavanja, kao na seriju na televiziji. Na sreću stigla je Hitna pomoć, stavili su dete na nosila, ali nisu mogli da ga voze jer policajac nije dozvolio i uporno je pokušavao da uzme izjavu od deteta. Moja prijateljica ga je molila da pusti lekare da mu pomognu, ali on je vikao na nju da se skloni. Ipak, dete su odvezli u bolnicu - sa nevericom priča Slađana.
 
Ona naglašava da će se žaliti kod Zdravstvene inspekcije, lekarske komore i svih nadležnih službi da sankcionišu ljude koji su odbili da rade svoj posao.
 
- Nemam prave reči da opišem šta mislim, šta osećam. Žaliću se svim službama, ali pitanje je da li ću i među njima naći ljude koji će pomoći, kad ih nisam našla među tolikim zdravstvenim radnicima koji su položili Hipokratovu zakletvu - kaže ona.
 
Nada Macura, portparol Hitne pomoći rekla je za "Blic" da je dete u polusvesnom stanju prebačeno juče u Urgentni centar.
 
- Bio je jako uznemiren i gubio je svest. Zenice mu nisu bile iste što je ukazivalo na lošu neurološku sliku. Imao je tupu povredu glave, modricu oko levog oka i razderotinu iznad oka - kaže Macura.

Moje vidjenje, nazalost...
 Gledali smo coveka, starijeg na pijaci u Naselju Save Kovacevic u Zemunu, koji je bio bez svesti,,
Zvali smo sto puta |Hitnu pomoc,, ali je bio ukljucen automat,, sacekajte bicete prebaceni , na broj ???
neko se javio nakon skoro pola sata i uputio nas na policiju..

Zvali smo policiju ,, ali su nam rekli da je to stvar Hitne pomoci...
ponovo smo zvali "HITNU POMOC" i naravno opet cekanje.. da bi se neko ipak smilovao i poslao vozilo...???
Mozda "HITNA POMOC" u Beogradu treba da bude PRIVATNA ,, tamo nema cekanja.. odmah se sve proveri , uradi ,,, ali i dobro naplati..
Nakon skoro JEDNOG SATA.. stigla je "HITNA" pomoc..


http://www.blic.rs/Vesti/Beograd/462043/SKANDAL-Lekari-Doma-zdravlja-odbili-da-pomognu-detetu-kog-su-udarila-kola

No comments:

Post a Comment