img

img

Thursday, June 27, 2013

DOKAZ mog tacnog vidjenja od 14.06 2013.
Ali, nazalost, ja ne vidim da ce to biti tako jednostavno... i da bas dobijamo datum.



"Prvo implementacija, pa pregovori"

Berlin -- Angela Merkel kaže da bi prva pristupna konferencija EU sa Srbijom mogla da bude u januaru, ali samo ako se u decembru potvrdi puno sprovođenje sporazuma.
Foto: Beta, AP
Foto: Beta, AP
Nemačka kancelarka je to izjavila na početku svog govora u Bundestagu čiji su poslanici potom utvrdili konačan stav o Srbiji pred zasedanje Evropskog saveta.
A taj stav je da nemačka vlada na sutrašnjem sastanku Evropskog saveta može da glasa za početak pristupnih pregovora sa Srbijom, ali pod uslovom da se prva pristupna konferencija održi u januaru 2014.
Ako Evropski savet u decembru potvrdi ''potpuno i trajno sprovođenje obaveza iz plana o implementaciji'', sklopljenog 26. maja između Srbije i Kosova, onda se u januaru 2014. godine može održati pristupna konferencija, navodi se u zaključku Bundestaga.

U obaveze, između ostalog, spada i potpuno raspuštanje srpskih parlalenih struktura na severu Kosova. Šta sve piše u Deklaraciji Budnestaga o Srbiji pročitajte OVDE.
Stav o Srbiji Bundestag je usvojio većinom glasova. Za su bili poslanici vladajuće stranke Hrišćansko-demokratska unija (CDU), Hrišćansko-socijalna unija (CSU) i Liberali (FDP).

Protiv su bile stranke iz opozicije Socijaldemokratska partije Nemačke (SPD), Zeleni i Levica. Opozicija, međutim, nije na ovu temu Bundestagu dala svoj stav niti deklaraciju.
Prethodno je i Angela Merkel dodala i da je pre konačnog ulaska Srbije u EU potrebna "puna normalizacija odnosa" Beograda i Prištine.

Podnoseći izveštaj savezne vlade uoči samita EU danas i sutra u Briselu, kancelarka Merkel je rekla da su Srbija i Kosovo učinili "bez sumnje odlučujući napredak" potpisivanjem sporazuma u Briselu.

No, kako je dodala,"tek kada se u decembru potvrdi napredak u sprovođenju dogovorenog, moguće je da se u januaru održi prva konferencija između EU i Srbije i pristupanju", čime bi i zvanično bili otvoreni pregovori sa EU.

Pored toga, Nemačka pre punopravnog članstva Srbije u EU, očekuje i "punu normalizaciju odnosa" Beograda i Prištine.

Šefovi diplomatija EU saglasili su se na sastanku u Luksemburgu u utorak da se saglasili da se sa Srbijom pokrenu pregovori o članstvu ali odluku o datumu prepuštaju Evropskom samitu u petak.

Sada "zeleno svetlo", pa procena u decembru

Foto: Beta, AP
Foto: Beta, AP
Izjava Merkelove je tako potvrdila ono o čemu se govorilo prethodnih dana, a to je da će Srbija biti na novoj proveri u decembru.

  http://www.horoscope-kamenjeljubica.com/e107/news.php

No comments:

Post a Comment