img

img

Wednesday, April 10, 2013

Vučić: Nećemo nikoga da molimo za datum!

Politika,
Autor:

Nikoga nećemo da molimo, ali očekujemo da te zemlje pokažu poštovanje prema Srbiji. Pretpostavljam da je poruka nemačkog parlamentarca Gintera Krihbauma trebalo da bude da od datuma nema ništa, samo je to saopšteno na pristojan način, rekao potpredsednik Vlade

Aleksandar Vučić
BEOGRAD - Nemački parlamentarci poručili su danas u Beogradu da Srbija treba da se fokusira na reforme, a ne na datum početka pregovora sa EU, a vicepremijer Aleksandar Vučić rekao je da je tu izjavu razumeo kao poruku da naša zemlja neće dobiti datum u junu, da je na to upozoravao i da je razočaran takvim ishodom.
Predstavnik nemačkog parlamenta Ginter Krihbaum izjavio je da nije važno kada će Srbija započeti pregovore sa Evropskom unijom, već kada će završiti započete reformske procese.
"Kada je u pitanju datum pregovora, prednost bih dao kvalitetu nad brzinom. Nebitno je kada će pregovori početi, već kada će se završiti i kada će reforme biti sprovedene", rekao je Krihbaum novinarima po završetku sastanka nemačkih i francuskih parlamentaraca sa vicepremijerom Srbije Aleksandrom Vučićem, odgovarajući na pitanje da li Srbija ima šanse ove godine da dobije datum početka pregovora za priključivanje EU.
Prema njegovim rečima, ne treba se fiksirati na samo dobijanje datuma, već gledati kako da se reforme učine što uspešnijim.
"Reforme koje se ostvaruju u smislu poboljšanja pravosuđa, stvaranja boljih uslova za investicije i boljeg ekonomskog ambijenta jesu mnogo važnije, a datum je u odnosu na to manje značajan", rekao je Krihbaum.



Ljubica...-Srbija se vec godinama FOKUSIRA na reforme !!!!!!!!!!!!!!!!!! a datum za pregovore i pocetak pridruzivanja EU je veoma vazan za Srbiju !!!
Ako sve sto je do sada Srbija ucinila nije dovoljno [ a cini  sve sto je od nje trazeno, onda ne  treba da postojimo vise] .
Srbija i njeni gradjani cine sve da bi ispunili ono sto se od njih trazi.
Datum jeste veoma vazan za gradjanje Srbije.... inace sve postaje besmisleno, od Srbije se trazi,, a sta zemlja i njeni gradjani imaju od toga???
 http://www.horoscope-kamenjeljubica.com/e107/news.php

 

No comments:

Post a Comment