img

img

Sunday, April 22, 2018

Dali su beskućniku posao i shvatili šta znači prava zahvalnost

Dali su beskućniku posao i shvatili šta znači prava zahvalnost

 

Ljubica Krstić

Senior Editor
Podeli
189
 
Tweet
 
Džon Foto: JayJay Murray / Facebook
Ponekad je mali gest dovoljan da nekome promeni čitav dan, pa i život - u to se prethodne nedelje uverio jedan građevinski radnik iz Londona, čija priča ovih dana odjekuje društvenim mrežama kao najbolji podsetnik na to koliko je lako i lepo biti čovek.
Džejdžej Marej, majstor koji se zajedno sa svojom ekipom bavi popravkom krovova u Londonu, spakovao se jednog jutra i došao do kuće koju je trebalo da sredi. Crepovi su bili spremni, radnici su bil na licu mesta i radovi su mogli da počnu. A onda su primetili beskućnika koji spava na klupi u parku odmah pored kuće. Radnici su mu kupili šoju čaja i popričali sa njim - saznali su da se zove Džon i, umesto da se okrenu da drugu stranu, bace se na posao i zaborave na ovog čoveka, rešili su da urade mnogo humaniju stvar.
Ponudli su mu posao.
Džon Foto: JayJay Murray / Facebook
Pozvali su ga da sutradan dođe i pomogne im oko popravke krova, što je Džon oberučke prihvatio i rešio da svoju zahvalnost pokaže na najbolji mogući način.
"Prvi se pojavio na poslu i radio je non-stop, nikad nisam video da je neko toliko srećan što je na poslu! Kupili smo mu Burger King za ručak i pustili ga da odmori. Rekao je da će mu 15 funti biti sasvim dovoljno za čitavu nedelju, ali momci su međusobno skupili novac i dali mu 70 funti. Otišao je oko jedan sat popodne i pitao je kada može da se vrati. Njegova zahvalnost nam je zaista otvoria oči. Samo napred, Džone, nadam se da ćeš naići na nešto dobro! Niko ko je toliko vredan ne bi trebalo da živi na ulici", napiso je Džejdžej na Facebook-u. Njegov post je skupio skoro 6.000 šerova i nekoliko hiljada komentara zahvalnosti, ljubavi i podrške.


No comments:

Post a Comment