img

img

Wednesday, November 11, 2015

Časni francuski general o UNESCO: Dobro je!

Časni francuski general o UNESCO: Dobro je!

Autor:
Francuski pukovnik Žak Ogar, koji je komandovao francuskim specijalnim snagama tokom rata na Kosovu 1999, smatra da je dobro što Kosovo nije primljeno u Unesko.
18
A- A A+
Žak Ogar Foto: screenshot/youtube

Takva odluka bila bi prilika za desatanizaciju OVK, kojoj bi se tako omogućilo da, pod plaštom čestitosti, nastavi ka svom neizmenjenom cilju – brisanju prošlosti srpskog i hrišćanskog Kosova.
Prijem te prividne države bio bi šamar za Ujedinjene nacije, koje nikad nisu prestale da priznaju da Kosovo pripada Srbiji. Time bi UN ismejala njihova sopstvena organizacija zadužena za pitanja obrazovanja, nauke i kulture", istakao je Ogar, prenosi pariski list Figaro.
Ogar ukazuje i da bi članstvo Kosova u Unesku omogućilo OVK da se dočepa prednosti te organizacije koje, kako navodi, bez sumnje ne bi iskoristila za održavanje srpske baštine na Kosovu, već za bogaćenje "klike na vlasti u Prištini".
"Danas bi prijem Kosova u Unesko bio zgodna prilika za desatanizaciju OVK. Time bi joj se sasvim lako omogućilo da se okiti plaštom čestitosti i poštenja, dok bi joj teroristička i mafijaška priroda ostala nepromenjena, kao i njen cilj – u potpunosti izbrisati drevnu prošlost srpskog i hrišćanskog Kosova", ocenjuje Ogar.

 http://mondo.rs/a846651/Info/Srbija/Zak-Ogar-o-Kosovu-u-UNESCO-Dobro-sto-ih-nisu-primili.html

No comments:

Post a Comment